Hela Paletten

Bildredigering

Det är inte alltid man får till ett perfekt foto direkt i kameran. Kanske kontrasten blir för låg, färgbalansen fel eller så råkar bakgrunden bli ful och plottrig. Då är det tur att det finns bildredigering! Redigering kanske inte kan förvandla vilket foto som helst till ett mästerverk, men alla foton kan bli bättre!

Jag kan hjälpa dig med allt från att förbättra färger och kontrast till att ta bort smuts, repor och störande föremål i bilden. Det kan också handla om att frilägga motivet, byta ut bakgrunden, konvertera till svartvitt, lägga till en ram eller en häftig effekt.

Exempel

Här är några exempel på vad man kan göra med ett foto. Klicka på miniatyrerna, så kan du jämföra originalet med den redigerade bilden.

Gammalt foto med smuts, rispor och trasig kant

Kollage/ny bakgrund

Kloning (avlägsnande av störande föremål)

Pris

En vanlig "uppfräschning" av en bild, där jag går igenom kontrast, färger och skärpa kostar inte mer än 50 kr exkl. moms (exkl. moms). Vid mer specifika redigeringsuppdrag tar jag antingen 420 kr/timmen (exkl. moms), eller så kommer vi överens om ett fast pris från fall till fall.

Hur går det till?

Digitala bilder skickas till mig via e-post (info@helapaletten.se), som högupplösta originalfiler. Du kan även skicka papperskopior för scanning via vanlig post (se adress under kontaktsidan). Ange i mailet eller i ett följebrev vad du vill att ska göras med bilden och i vilket medium bilden ska publiceras (om den ska publiceras!).

När jag sett bilden och vet vad som ska göras med den, kommer jag med ett prisförslag. Om du godkänner det, redigerar jag bilden och skickar den sedan till dig i ett lågupplöst format. Om du gillar vad du ser, betalar du. Så fort jag har fått pengarna skickar jag bilden i högupplöst format. Du behöver alltså inte betala om du inte är nöjd!

www.helapaletten.se 076-277 95 23 Org.nr. 8909110325 Bankgiro: 148-0789
info@helapaletten.se Godkänd för F-skatt. Momsreg.nr. SE890911032501 PlusGiro: 66 24 97-7