Hela Paletten

Köpvillkor

Här finner du information om betalning, leverans och dina rättigheter och skyldigheter i samband med att du handlar av oss.

Betalning

Till företag, organisationer och föreningar skickar vi företrädesvis faktura, med betalningsvillkoret 20 eller 30 dagar netto från fakturadatum. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 8% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker.

Privatpersoner betalar antingen i förskott till bankgiro (148-0789) eller PlusGiro (66 24 97-7) eller via Payson med hjälp av kortbetalning eller internetbank. Payson är ett företag som garanterar en snabb och säker betalning.

I mailet där vi bekräftar din beställning finns en betallänk. När du klickar på den kommer du till Paysons säkra betalväxel och kan välja att betala med kort eller via din internetbank. För alla beställningar för 100 kr eller mer används Paysongaranti, som innebär att Payson håller pengarna tills du fått din vara och båda parter är nöjda.

Betalning med Payson

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här: Payson

Förskottsbetalning till bankgiro eller plusgiro

Vid förskottsbetalning till bankgiro eller plusgiro anger du ditt namn och adress. Gör inte betalningen förrän vi bekräftat din beställning. Efter att du betalt tar det ca 1-3 vardagar för oss att bekräfta inbetalningen. Vårt bankgironummer är 148-0789 och PlusGironummer 66 24 97-7.

Fraktkostnad

Jag skickar din order med Posten eller Schenker (det som blir mest prisvärt i varje enskilt fall) och tar betalt enligt deras portotaxa utifrån varornas storlek och vikt.

Leveranstid

Leveranstiden för färdig produkt (köpt på till salu-sidan) är normalt 1-2 arbetsdagar inom Sverige (något längre med Schenker). För personliga porträtt och annat som ska färdigställas före leverans beror leveranstiden på arbetets omfattning, oftast ca 1-2 veckor. Fördröjningar kan ske p.g.a. lagerslut, hög orderingång eller liknande. Vid leverans utanför Sverige blir givetvis både fraktkostnad och leveranstid högre.

Avbeställning

Som privatkonsument har du rätt att avbeställa din order innan vi skickat ordern till dig.

Utebliven respons

Vid beställningar av porträtt efter foto, på duk eller föremål, e-postar jag vanligtvis en inscanning för påseende innan jag postar målningen. Om respons uteblir i en månad eller mer, trots påminnelse, förbehåller jag mig rätten att lägga upp målningen till allmän försäljning via webbplatsen. Vill du sedan ändå köpa den gäller fortfarande det pris vi kommit överens om, inte det något lägre allmän-priset, då målningen fortfarande är specialbeställd av dig.

Rabatter

Rabattkoder kan endast användas en per beställningstillfälle.

Avgift för outlösta paket

Vid outlösta paket debiterar vi dig för de avgifter som uppkommer i samband med att paketet går i retur till oss.

Transportskadade varor

Om en vara skadas under transporten, skall skadan anmälas omgående till speditören (Posten, Schenker, DHL eller liknande).
Du kontaktar även oss för reklamation då vi ansvarar för att leveranserna kommer fram till dig välbehållna.

Äganderättförbehåll

Alla varor du beställt är vår egendom till dessfull betalning kommit oss tillhanda.

Reklamationsvillkor och ångerrätt

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss omgående. Vi gör en återbetalning till dig när vi fått den defekta varan i retur. För retur av defekta varor skickar vi en fraktsedel med betalt porto.

Bra att veta är även att du har som privatkonsument tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara.

Vid reklamation skall kund kontakta oss och för att förenkla hanteringen av reklamationen uppge kundnummer samt orsak till reklamationen.

Ångerrätt & returer

Privatkonsument har, enligt distansavtalslagen, rätt att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerrätten gäller då varan och förpackning återlämnas i oförändrat skick. Varan får ej vara använd, men förpackning får ha öppnats varsamt. För att, som privatkonsument, använda ångerrätten skall man kontakta företaget. Returfrakten bekostas av konsumenten. Återbetalning sker så fort vi fått tillbaka varan och returen är godkänd (återbetalning sker inom 30 dagar).

Returadress

Hela paletten
Gammelbovägen 31
744 94 Morgongåva
Sverige

Force majeure

Händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att företaget befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Allmänna villkor

För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen. Du kan läsa mer om dina rättigheter som konsument hos Konsumentverket.

Åldersgräns för beställningar

Kunder under 18 år måste ha förmyndares tillstånd för att göra beställningar hos oss.

Priser

Priserna på våra varor anges i svenska kronor. Under avdelningen för konsthantverk visas priserna normalt inklusive moms, medan övriga tjänster i huvudsak riktar sig till företag och anges exklusive moms. Eventuell faktureringsavgift visas alltid inklusive moms.
Fraktkostnad tillkommer alla beställningar av konkreta varor.

Kund-/personuppgifter

För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-mailadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras.

De personuppgifter du lämnar till oss används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och annat som syftar till att vår tjänst ska fungera så bra som möjligt. Uppgifterna förs inte vidare till någon tredje part.

Inget lägsta ordervärde

Vi tillämpar inget lägsta ordervärde. Väljer du att betala via Payson är dock lägsta tillåtna summa 10 kr.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten till ändring av all information utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning eller om ett försäljningsobjekt utgått, har vi rätt att häva köpet och återbetala eventuella i förskott inbetalda belopp.

www.helapaletten.se 076-277 95 23 Org.nr. 8909110325 Bankgiro: 148-0789
info@helapaletten.se Godkänd för F-skatt. Momsreg.nr. SE890911032501 PlusGiro: 66 24 97-7